60 seconds

Samen met mijn zoon Kris de nieuwe ’60 seconds’ foto gemaakt.

Een paar jaar geleden gestart met deze pinhole fotografie voor de portretfotowedstrijd van AVRO/TROS Opium. Uiteindelijk een eervolle vermelding gekregen met de eerste foto.

De verhouding van zoon ten opzichte van vader wordt met de jaren anders. Op de foto neemt de vader (ik) steeds dezelfde houding aan. Kris, mijn zoon, mag zelf kiezen hoe hij op de foto wil. Doordat er met een pinhole camera wordt gefotografeerd is er een belichtingstijd van 60 seconde nodig. Om met zo min mogelijk beweging op de foto te komen moet er steun bij elkaar worden gezocht. Hoe verloopt de verhouding door de jaren heen tussen vader en zoon.

Ik zet de foto’s nog even op een rij:

 

fren nabuurs portret fotografie portait 60 seconds pinholefren nabuurs portret fotografie portait 60 seconds pinhole fren nabuurs portret fotografie portait 60 seconds pinhole fren nabuurs portret fotografie portait 60 seconds pinhole

 

pinhole fren nabuurs
2018
pinhole, zwart wit, black white, fren, nabuurs
2019