Kunstmatig landschap

Het landschap van Burgers zoo, een tuincentrum, Death Valley, een dijk lans de Maas of Klein Costa Rica in Someren, in principe lijken ze allemaal op elkaar. Het hangt van je standpunt af. Je kan het zien als een soort decor in een theater. Het oppervlak van het podium verschilt in aantal vierkante meters tot vele hectaren. Burgers zoo is net zo echt als Death Valley. Beide worden echter kunstmatig zodra de film is ontwikkeld en de foto is afgedrukt. Je kan het decor bewerken. De realiteit verdraaien zoals de Joshua tree hieronder. De zwart wit afdruk leek meer op het origineel, kleurloos. De temperatuur was 50 C en daardoor dor en droog. Het origineel wat licht bruin/grijs van kleur. Zelfs de lucht kleurde grijs.

Een zoektocht naar de overgang van origineel naar kunstmatigheid…

fren nabuurs joshua tree death valley oil painting