Omoide Yococho (Shinjuku Tokio)

fren nabuurs tokio tokyo photo omoide yococho

Shinjuku is de zakenwijk van de miljoenen stad Tokio. Aan de oostzijde van het immense metrostation van Shinjuku, waar dagelijks 3 miljoen forensen hun weg proberen te vinden ligt het kleine steegje Omoide Yokocho dat hoofdzakelijk bestaat uit Yakitori restaurants. Het steegje is ontstaan tijdens de Tweede wereldoorlog. Tijdens de oorlogsjaren was er schaarste aan alles. In het kleine steegje ontstond een zwarte markt waar mensen goederen of etenswaren kochten of ruilden met gedoogsteun van de lokale politie ondanks dat het streng verboden was.

Later, na de Tweede wereldoorlog, viel het straatje in handen van de Yakuza en ontstonden er bordelen. Deze bordelen verdwenen in de loop der tijd naar het grotere centrum van Kabukicho en is het steegje ingenomen door kleine ondernemers die Yakitori restaurants begonnen. Omoide Yokocho is nagenoeg authentiek gebleven.

In het zakencentrum waar tot diep in de nacht wordt gewerkt kan altijd nog een kleine maaltijd genuttigd worden en de werkdruk worden afgeschud, soms met te veel drank. In dit steegje wordt laat in de avond de eenzaamheid en de lijdensweg van de ‘salarymen’ uit Shinjuku voelbaar.

 

fren nabuurs tokio tokyo photo omoide yococho

fren nabuurs tokio tokyo photo omoide yococho

fren nabuurs tokio tokyo photo omoide yococho

fren nabuurs tokio tokyo photo omoide yococho

fren nabuurs tokio tokyo photo omoide yococho

fren nabuurs tokio tokyo photo omoide yococho

fren nabuurs tokio tokyo photo omoide yococho

fren nabuurs tokio tokyo photo omoide yococho