VPRO coverwedstrijd 2019

 

Elk jaar schrijft de VPRO een coverwedstrijd uit voor het eerste nummer van het nieuwe jaar. Aan de wedstrijd hangt een thema. Dit jaar is het thema de opwarming van de aarde.

Afgelopen zomer ben ik op vakantie de zee ingezwommen met het idee om te weten te komen hoe het is als er alleen maar water om je heen is. Deze zoektocht moet ik altijd ondergaan na het lezen van het boek ‘na de regens’ van John Bowen. Niet een geweldig boek maar op de een of andere manier heeft het mij toch geraakt zo’n 35 jaar geleden. Als de mogelijkheid zich voordoet qua watertemperatuur, stroming, wind, golven, geluid,… dan drijf ik in de zee en kijk alleen maar richting de zee naar het niets. De zee lijkt altijd hoger en dichterbij.

Mijn foto staat uiteindelijk tussen veel mooie illustraties en foto’s.